Urheiluhieronta

Urheiluhieronta / Hieronta Helsinki

Urheiluhieronta sopii niin ammattiurheilijoille kuin kaikille muillekin iästä riippumatta. Se perustuu klassiseen hierontaan ja sovelletaan aina jokaiselle asiakkaalle yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hieronnan tarkoitus on parantaa lihaskudoksen verenkiertoa, aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia sekä lievittää lihaskipuja. Hieronta toimii myös erinomaisena stressin lievittäjänä arjen kiireissä. Hieronta on loistava tapa ylläpitää lihasten toimintakykyä sekä ehkäistä vammoja ja kiputiloja. Urheilijoiden hoidossa huomioimme aina harjoituskauden vaiheen, keskitymme lajikohtaisesti tärkeisiin lihasryhmiin, huomioimme mahdollisen vammahistorian sekä käytämme hoidossa myös mobilisoivia ja liikerataa lisääviä tekniikoita tarpeen mukaan. Urheiluhierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien rasitusten vaikutuksesta kehoon.

Urheiluhieronta voidaan karkeasti jakaa muokkaavaan, palauttavaan tai valmistavaan hierontaan. Muokkaavaa hoitoa käytetään tilanteessa, jossa pyritään esimerkiksi parantamaan lihaksen elastisuutta, pehmentämään lihaksessa olevaa arpikudosta tai lisäämään nivelen liikelaajuutta. Muokkaavan hoidon ajoitus on tärkeää etenkin kauden aikana ja sitä käytetäänki usein enemmän peruskuntokaudella, mutta tarvittessa myös kilpailukaudella. Palauttava hieronta taas nimensä mukaisesti tähtää tehostamaan urheilijan palautumista urheilusuorituksesta. Palauttava hoito voidaan tehdä heti urheilusuorituksen jälkeen, mutta riippuen suorituksen intensiteetistä voi palauttava hoito olla hyvä tehdä vasta muutamien päivien jälkeen suorituksesta. Palauttava hoito on urheilijalle ympäri vuoden hyvä tapa parantaa suorituskykyään. Valmistava hieronta on juuri ennen suoritusta tehtävä hoito, joka usein on paljon lyhyempi kestävyydeltään kuin muokkaava tai palauttava hieronta. Valmistava hieronta tehdään usein juuri ennen alkulämmittelyä.

Nykypäivänä ammattiurheilijalle tai aktiivikuntoilijalle urheiluhieronta ja kehonhuolto on lähes välttämätöntä. Urheiluhieronnalla on suuri merkitys vammojen ennaltaehkäisyyn, mahdollisten jo syntyneiden vammojen hoidossa sekä palautumisen tukemisessa.

Idealfysion urheiluhierojat ovat kaikki VALVIRAN hyväksymiä koulutettuja hierojia, joilla on myös vahva osaaminen urheiluhieronnassa. Me myös koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme mahdollisimman hyvin.

Meillä voit myös helposti ja kätevästi hyödyntää Smartumin ja ePassin maksuedut.

urheiluhieronta

Gerald Lee Jr., Koripalloilija

urheiluhieronta

Eetu Pöysti, Jääkiekkoilija

urheiluhieronta

Kristian Jansson, Helsingin IFK, Käsipallo

Jos sinulla on kysyttävää tai epäilet sopiiko urheiluhierontamme sinulle ota meihin yhteyttä niin autamme mielellämme kaikissa hoitoon liittyvissä kysymyksissä!

Tervetuloa urheiluhierontaan Töölön, Kampin ja Kaartinkaupungin toimipisteille!

Ota yhteyttä