Urheilufysioterapia

Urheilufysioterapia (Punavuori ja Kamppi)

Urheilufysioterapia

Mitä on urheilufysioterapia?

Urheilufysioterapia on fysioterapian erikoisala, jossa pääpaino on urheilijoiden ja aktiiviliikkujien tuki- ja liikuntaelin vammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus. Urheilufysioterapeutti tuntee eri lajien vaatimukset ja harjoittelun erityispiirteet, jotka ovat tärkeää ottaa huomioon kuntoutusta tai ennaltaehkäisyä suunniteltaessa. Urheilussa kehon kuormitus eri rakenteille on moninkertaista arkiliikuntaan nähden, ja kuormituksen toistuva luonne voi altistaa urheilijan akuutti- ja rasitusvammoille.

Urheilufysioterapeutti toimii yhdessä urheilijan kanssa tähtäimenä saada urheilijalle mahdollisimman paljon terveitä harjoittelupäiviä ja optimoimaan urheilijan toimintakyvyn. Urheilufysioterapeutti toimii tarvittaessa urheilijan valmentajan kanssa tiiviissä yhteistyössä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi.

Urheilijan loukkaantuessa urheilufysioterapian tehtävä on saada urheilija takaisin täysipäiväiseen kilpailemiseen mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti pyrkien samalla välttämään urheilijan fyysisten ominaisuuksien kärsimisen. Kudosten paranemisprosessien optimointi, uudelleen vammautumisen riskin minimointi, suorituskyvyn vahvistaminen/ylläpitäminen kuntoutuksen aikana, sekä yhteistyö valmentajan kanssa ovat avainroolissa urheilijan laadukkaan kuntoutuksessa.

Sopiiko urheilufysioterapia minulle?

Urheilufysioterapia sopii kaikille, jotka haluavat ennaltaehkäistä urheilusta johtuvia akuutteja ja rasitusvammoja tai kärsivät jo nyt urheilussa syntyneistä vammoista. Urheilufysioterapian hyödyntäminen on erityisen tärkeää ammattiurheilijoille sekä aktiivisesti ja tavoitteellisesti urheileville henkilöille, mutta kaikki iästä ja taustasta riippumatta ovat tervetulleita vastaanotolle. Urheilufysioterapeutin arvio oman kehon kapasiteetista lajin harjoittelun vaatimuksille on urheilun aloittamista suunnitteleville hyvä keino välttää liiallinen kuormitus liian nopeasti.

Urheilufysioterapia

Tyypillinen asiakas, joka hakeutuu urheilufysioterapeutin vastaanotolle:

  • Aktiivisesti liikkuva henkilö, joka haluaa optimoida oman suorituskykynsä ja välttää rasitusvammojen ilmaantumista pystyäkseen jatkamaan omaa lajiaan täydellä teholla.
  • Urheiluperäisistä rasitusvammoista kärsivä henkilö. Rasitusvamma voi olla toistuva kiputila tai ensimmäistä kertaa ilmaantuva vaiva.
  • Akuutista vammasta kuntoutuva henkilö, joka tarvitsee tuekseen ammattilaisen, joka ymmärtää lajin vaatimukset kuntoutuksen suunnittelussa ja urheiluun paluussa
  • Leikkausten jälkitilat ja kuntoutus

Urheilufysioterapiaan voit varata ajan Punavuoren sekä Kampin toimipisteelle. Punavuoresta löydät osaamista laajasti eri lajien urheilijoiden ja aktiiviliikkujien tueksi.

Heiniltä löytyy kokemusta etenkin yleisurheilun fysiikkavalmennuksesta ja fysioterapiasta, mutta kokemusta on karttunut useasta muusta lajista, kuten mm. tenniksesta, golfista ja ratsastuksesta.

Heikin vahvuudet löytyvät etenkin kamppailulajien parista, kuten brasilialainen jujutsu ja lukkopaini. Lisäksi voimaharjoittelun ja urheilufysioterapian yhdistäminen on Heikille tuttua!

Patrikin vahvuuksiin löytyy urheilulajien fysioterapia, jossa erityisesti yläraajan- hartiarenkaan- ja olkapääongelmat ovat yleisiä. Lisäksi Patrikilta löytyy osaamista neurologisen kuntoutuksen parista.

Urheilufysioterapeutit Anna ja Marjut ovat erikoistuneet muodostelmaluistelun kanssa työskentelyyn. Molemmat toimivatkin Finettesin, Team Fintasticin sekä Helsinki Rockettesin fysioterapeutteina!

Kampin ja Punavuoren toimipisteelle voit varata aikoja urheilufysioterapiaan myös Joonakselle. Joonas toimii Helsingin IFK:n naisten joukkueen fysioterapeuttina ja fysiikkavalmentajana sekä Helsingin IFK:n U16 Akatemia-joukkueen fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina. Jääkiekon lisäksi kokemusta löytyy koripallosta. Joonas työskenteli Torpan Pojissa naisten ja miesten edustusjoukkueissa kolmen vuoden ajan.

Erikoisosaamista löytyy etenkin alaraajojen ja lantionalueen fysioterapiasta, akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen hoidossa sekä urheilua tukevasta ja vammoja ennaltaehkäisevästä harjoittelusta. Jos haluat kysyä suoraan omasta tilanteestasi voit laittaa sähköpostia suoraan Joonakselle tästä!

Varaa aikasi jo tänään jos tarvitset ammattimaisen urheilufysioterapeutin apua! Suosittelemme varaamaan ensimmäisen käynnin pituudeksi vähintään 60min hoitoajan, jotta aikaa on riittävästi tilanteen kartoitukseen.