Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

Tiesitkö, että jopa 80 % raskaana olevista naisista kärsii selkäkivusta. Raskaus- ja äitiysajan osteopatia keskittyy kehon tukemiseen raskauden edetessä sekä synnytyksen jälkeen. Se auttaa lievittämään erilaisia kiputiloja ja ongelmia, jotka liittyvät kehon asennon muutoksiin kohdun kasvaessa. Se auttaa myös valmistautumista synnytykseen ja siitä kuntoutumiseen, eikä ole väliä onko kyseessä alatiesynnytys vai keisarileikkaus. Osteopatia voi myös auttaa hallitsemaan jo olemassa olevia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia raskauden aikana.

Hoito on täysin turvallista niin odottavalle äidille kuin vauvallekin. Kaikki hoitotekniikat on valittu ja sovellettu potilaalle sopivaksi. Potilasta kehotetaan aina kertomaan, jos hänellä on epämukava olo hoidon aikana, sillä hoito voidaan suorittaa monessa eri asennossa, mieluiten potilaalle mukavassa. Osteopaattinen hoito raskauden aikana auttaa kivunhoidossa ja parantaa kehon liikkuvuutta loppuraskauden aikana, kun se on yhdistetty normaaliin synnytyksen hoitoon. Raskaudenajan osteopatiaa voidaan hyödyntää muun muassa:

  • synnytykseen valmistautumiseen
  • raskausajan oireiluun (kivut, hengenahdistus, liitoskivut)
  • jo olemassa oleviin kehon ongelmiin (esimerkiksi hermopinteet, selkäkivut, päänsärky, stressi)
  • synnytyksestä palautuminen (lantion- ja vatsanalueen palautuminen, hermoston mukautuminen, kivut, virtsankarkailu, vatsalihasten erkauman kuntoutus)

Huomioithan, että hoito voidaan yhdistää raskaus- ja äitiysajan Pilatekseen. Raskaus- ja äitiysajan osteopatia löytyy kahdelta toimipisteeltämme Töölöstä ja Kampista. Kampin toimipisteeltä löytyy myös kuntosali, jossa voit kysyä neuvoa ja ohjeita harjoitteluun raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Hoidosta vastaa alaan erikoistunut osteopaatti Essi Suomilammi, jolla on pätevyys kuntouttaa ja hoitaa raskaus ja äitiysajan tuki- ja liikuntaelin ongelmia. Essiä on kuvailtu asiakkaidemme toimesta ammattimaiseksi, helposti lähestyttäväksi ja loistavaksi ongelmanratkaisijaksi!