OMT-Fysioterapia

Ortopedinen Manuaalinen Terapia – OMT-Fysioterapia

Mitä on OMT-Fysioterapia?

Ortopedinen Manuaalinen Terapia eli OMT-Fysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy henkilön fyysisen toimintakyvyn arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ja kiputilojen ennaltaehkäisyyn. OMT-Fysioterapeutti on tuki- ja liikuntaelin ongelmien ja sairauksien hoitoon erikoistunut ammattilainen. OMT-Fysioterapeutti on oiva apu myös vaativampien tuki- ja liikuntaelinsairauksen hoidossa.

OMT-fysioterapia perustuu potilaan tarkkaan tutkimiseen ja kliiniseen päättelyyn. Hoitomuotoina käytetään usein mm. manuaalisia tekniikoita ja terapeuttista harjoittelua. Asianmukaisella ohjauksella sekä omatoimisella harjoittelulla pyritään tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lisäksi tutkimisessa ja terapiassa huomioidaan yksilöllisesti kunkin henkilön psykososiaaliset- ja ympäristötekijät.

Ortopedisen manuaalisen terapian jatkuvaan arviointiin ja kehittämiseen käytetään uusinta tieteellistä tietoa ja vahvaa kliinistä näyttöä. Idealfysion OMT-fysioterapeuttina toimii Ismo Palmamäki. Ismolle on kertynyt alalta yli 20v kokemus ja asiakkaina Ismolla käy niin huippu-urheilijat, aktiiviliikkujat kuin erilaisista tule-ongelmista kärsivät henkilöt eri ikäryhmistä. Ismoon voit myös tutusta tarkemmin tästä!

Milloin OMT-fysioterapeutin vastaanotolle?

OMT-Fysioterapeutin vastaanotolle hakeutuvat erinäisistä tuki- ja liikuntaelin ongelmista ja sairauksista kärsivät henkilöt. Tyypillinen asiakas kokee akuuttia tai kroonista kipua, kuten selkäkipua, niskakipua tai raajojen nivelten kiputiloja, päänsärkyä tai huimausta. Lisäksi rangan toiminta- ja liikehäiriöiden hoito on OMT-fysioterapeutin erikoisalaa. Lisäksi Ismolla on laajaa kokemusta eri urheilulajien urheilijoiden kuntoutukseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn liittyvissä haasteissa. Ismolle voit varata ajan Punavuoren toimipisteelle. Vastaanotto sijaitsee StadiFit kuntosalin yhteydessä Punavuoressa, jossa on loistavat tilat vaativampaankin kuntouttamiseen.

Ismon erikoisosaamista ovat erityisesti:

  • Akuutit ja pitkittyneet niska- ja alkaselkävaivat
  • Erilaiset akuutisti tai pikkuhiljaa alkaneet olkapää ja polvivaivat
  • Urheiluvammojen kuntouttaminen, kuntoutuksen oikeanlainen aikataulutus/optimointi ja paluu urheilun pariin
  • Kivunhoito mm. akupunktio / dry needling
  • Jalkaterän vaivat esim. plantaarifaskia, akillesjänne

Käytän työssäni monipuolista ja yksilöllistä lähestymistapaa, jossa hoitosuunnitelma laaditaan aina yksilöllisesti vastaamaan asiakkaan sen hetkistä tilannetta ja tarpeita. Tavoitteet kuntoutukselle luot sinä ja minä toimin tällä matkalla ohjaajanasi.”

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää OMT-fysioterapiasta tai sen sopimisesta juuri sinun vaivaasi voit olla yhteydessä Ismoon sähköpostilla tästä!

Tervetuloa!