Kliininen Pilates

Kliininen Pilates

Kliininen Pilates

Kliininen Pilates keskittyy kehonhallintaan, joka vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja syventää hengityksen yhteyttä liikkeeseen ja opettaa liikkumaan fysiologisesti oikein. Pilateksessa aktivoidaan aina ensin keskivartalon syvät lihakset ja sitten keskitytään muun kropan liikuttamiseen erilaisten Pilates-harjoitteiden kautta. Laji sopii niin huonokuntoisille kuin huippu-urheilijoillekin, sillä sitä pystytään hyvin soveltamaan potilaan tarpeisiin.

Pilates on hyvin turvallinen liikuntamuoto, sillä liikkeenhallinta on suuressa roolissa ja asiakkaan kunto kartoitetaan ennen Pilateksen aloittamista. Pilatesta voidaan käyttää joko potilaan liikkumisen motivoimisessa, kivuliaiden liikkeiden helpottamisessa tai urheiluvammojen kuntoutuksessa.

Pilates on Joseph Pilateksen luoma liikuntamuoto. Hän oli itse huonokuntoinen ja omisti elämänsä fyysisen terveytensä parantamiseksi. Hän uskoi, että haitalliset elämäntavat, huono ryhti ja heikko hengitys ovat perusta huonolle terveydentilalle. Siksi Pilates opettaa hallitsemaan lihaksia mielen avulla, rakentamaan vahvemman kehon ja lisäämään tietoisuutta hengityksen tärkeydestä.

Milloin kannattaa valita Pilates?

Suosittelemme kliinistä Pilatesta, jos et ole varma liikunnan aloittamisesta kivun tai tuki- ja liikuntaelinsairauden takia ja haluat aloittaa liikkumisen turvallisesti omaan tahtiin tai haluat kuntouttaa liikuntavammaa Pilateksen kautta. Kliininen Pilates sopii myös niille, jotka haluavat huoltaa kehoaan Pilateksen kautta, mutta sitoutuminen ryhmäliikunnan tunnille ei sovi omaan elämänrytmiin.

Pilates voi olla sopiva harjoitusmuoto myös synnytyksen jälkihoitona tai raskaana oleville naisille!

Mitä kliininen Pilates on?

Pilates on liikunnanmuoto, joka keskittyy kehon kontrolliin, voimaan, liikkuvuuteen ja hengittämisen yhdistämiseen liikkeeseen. Se pitää sisällään juuri sinulle valittuja liikkeitä, jotka on suunniteltu ylläpitämään kehon liikkuvuutta kaikilla elämän osa-alueilla (työ, ryhti, urheilu ja vapaa-aika).

Onko kliininen Pilates turvallista?

Kyllä. Ensikäynnillä teemme haastattelun, jossa kartoitamme tuki- ja liikuntaelimistön terveyden kunnon ja mahdolliset sairaudet, jotka voivat vaikuttaa liikuntaohjelman luomiseen. Ohjelma suunnitellaan aina yksilöllisesti palvelemaan jokaisen yksilöllisiä tarpeita ja lähtötilannetta.

Mitä puen päälle?

Ota mukaan vaatteet, jossa sinun on mukava liikkua.

Varaa aika meille

Varaa aika Essille nettiajanvarauksestamme ja valitse palveluksi Osteopatia ja haluamasi pituus sekä kirjoita varauksen yhteydessä lisätietoja kohtaan ”Pilates”.

Essin vastaanoton löydät kahdelta toimipisteeltämme Kaartinkaupungista ja Töölöstä. Käy lukemassa lisää Essistä Henkilökunta-välilehdellämme!