Fysioterapia

Fysioterapia

Fysioterapia on liikkumisen ja toimintakyvyn tutkimiseen keskittyvä hyvinvointia edistävä hoitoala. Se voi kohdentua jonkin sairauden,  synnynnäisen vamman, tapaturman tai iän myötä aiheutuvan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen. Fysioterapeutti selvittää tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja niiden syitä, auttaa pääsemään kivuista eroon ja mahdollisista haittaa aiheuttavista kehon vääristä asennoista ja liikeradoista. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen.

Tavallisimpia käytettäviä arviointimenetelmiä ovat havainnointi, haastattelu, manuaalinen tutkiminen, lomakekyselyt sekä erilaiset testaukset ja mittaukset. Alkukartoituksen perusteella tehdään fysioterapiasuunnitelma. Ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely ja fysikaaliset hoidot ovat osa fysioterapiassa käytettäviä menetelmiä. Fysioterapeutti arvioi myös apuvälinetarvetta ja ohjaa niiden käytössä.

Fysioterapia suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja hänen tarpeensa ja toiveensa huomioiden. Riittävän ajoissa aloitettu hoito ennaltaehkäisee oireiden pitkittymistä ja vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia.  Kuntoutujan omalla aktiivisuudella on tärkeä rooli fysioterapiassa. Fysioterapia sopii hyvin myös vaivojen ennaltaehkäisyyn.

Tervetuloa fysioterapiaan Töölöön!

Älä epäröi ottaa yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai epäilet sopiiko fysioterapia sinulle ota meihin yhteyttä niin autamme mielellämme kaikissa hoitoon liittyvissä kysymyksissä!

Ota yhteyttä