Fysioterapia

Fysioterapia Helsinki (Töölö, Punavuori ja Kamppi)

Fysioterapia Helsinki

Fysioterapia on liikkumisen ja toimintakyvyn tutkimiseen keskittyvä hyvinvointia edistävä hoitoala. Se voi kohdentua jonkin sairauden,  synnynnäisen vamman, tapaturman tai iän myötä aiheutuvan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen. Fysioterapeutti selvittää tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja niiden syitä, auttaa pääsemään kivuista eroon ja mahdollisista haittaa aiheuttavista kehon vääristä asennoista ja liikeradoista. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja on viime aikoina ottanut isoja harppauksia kohti aktiivista kuntouttavaa tapaa lähestyä asiakkaan tilannetta.

Fysioterapiaan voit tulla myös ilman lääkärin lähetettä. Meille voit tulla fysioterapeutin ja OMT-fysioterapeutin vastaanotolle joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Sinulla on oikeus pyytää lähete paperisena, jolloin voit itse hakeutua fysioterapeutille sinulle parhaiten sopivalle toimijalle. Lähete ei koskaan velvoita sinua käyttämään tietyn lääkäriketjun tai muun toimijan palveluja.

Fysioterapia – Mitä fysioterapeutin vastaanotolla tehdään?

Tavallisimpia käytettäviä arviointimenetelmiä ovat havainnointi, haastattelu, manuaalinen tutkiminen, lomakekyselyt sekä erilaiset testaukset ja mittaukset. Alkukartoituksen perusteella tehdään fysioterapiasuunnitelma. Ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen käsittely ja fysikaaliset hoidot ovat osa fysioterapiassa käytettäviä menetelmiä. Fysioterapeutti arvioi myös apuvälinetarvetta ja ohjaa niiden käytössä. Usein fysioterapeutin vastaanotolta lähdetään kuntoutussuunnitelmalla, johon sisältyy asiakkaan kanssa tilanteen läpikäyminen ja mahdollinen oireiden aiheuttaja, kotihoito-ohjeet, johon sisältyy usein erilaisia harjoitteita sekä jatkosuunnitelma miten hoito etenee. Fysioterapeuttimme pystyvät hoitamaan laaja-alaisesti tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia. Suosittelemme varaamaan ensimmäisen käynnin pituudeksi vähintään 60min hoitoajan, jotta aikaa on riittävästi tilanteen kartoitukseen.

Fysioterapia Helsinki

Fysioterapeutin vastaanotolle kannattaa varata aika jos kärsit esimerkiksi:

 • Niska- ja selkäkivuista
 • Olkapää-, polvi-, lonkka- tai nilkkakivuista
 • Lihas- tai jännevammoista
 • Liikerajoitteista
 • Huimausoireista tai päänsärystä

Fysioterapiasta kannattaa hakea apua myös erilaisten leikkausten jälkitilojen ja kuntoutuksen osalta. Käytännössä lähes kaikki tuki- ja liikuntaelimistöön vaikuttavat ongelmat ovat fysioterapeutin käsialaa. Jos et ole aivan varma siitä onko vaivasi sellainen, johon kannattaa varata aika fysioterapeutille voit aina olla meihin yhteydessä ja kysyä hoidon sopivuudesta tilanteeseesi!

Fysioterapia suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ja hänen tarpeensa ja toiveensa huomioiden. Riittävän ajoissa aloitettu hoito ennaltaehkäisee oireiden pitkittymistä ja vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia.  Kuntoutujan omalla aktiivisuudella on tärkeä rooli fysioterapiassa. Fysioterapia sopii hyvin myös vaivojen ennaltaehkäisyyn.

Punavuoren toimipisteeltä löydät lisäksi fysioterapeuttimme Heinin, Heikin, Patrikin, Annan ja Marjutin! Punavuoren tilat ovat StadiFit kuntosalin yhteydessä ja sisäänkäynti tapahtuu StadiFitin ovesta. Tilat löytyvät osoitteesta Bulevardi 54 sisäpihalta. Fysioterapeuteiltamme löytyy paljon kokemusta urheilijoiden ja aktiiviliikkujien fysioterapiasta, mutta myös ikääntyneiden ja neurologisista oireista kärsivien henkilöiden fysioterapiasta. Tutustu fysioterapeutteihimme tarkemmin Henkilökunta-välilehdeltä!

Kampin, Töölön ja Punavuoren toimipistelle voit varata aikoja fysioterapiaan Joonakselle (Fysioterapeutti YAMK). Joonaksen erikoisosaamista on alaraajojen ja lantionalueen sekä selän ongelmien fysioterapia ja urheilufysioterapia. Kampin sekä Punavuoren tiloista löytyy myös kuntosali, jossa on kuntouttamiseen suunnitellut tilat!

Hoidamme esimerkiksi seuraavanlaisia ongelmia:

 • Akuuttien lihas- ja jännevammojen kuntoutus
 • Ylirasituksesta johtuvien lihas- ja jännevammojen kuntoutus
 • Nivelsidevammojen hoito
 • Liikkeenhallinnan tutkiminen ja kuntoutus
 • Tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien kuntoutus
 • Urheilufysioterapia

Älä epäröi ottaa yhteyttä

Jos sinulla on kysyttävää tai epäilet sopiiko fysioterapia sinulle ota meihin yhteyttä niin autamme mielellämme kaikissa hoitoon liittyvissä kysymyksissä!

Ota yhteyttä